• TopLaaja-hankkeen wiki kokoaa hankkeen asiat. Wikistä löytyy tekijät ja tuotokset, linkit asiakirjoihin ja tiedotteisiin. Se toimii myös työskentelyalustana ja kohtaamispaikkana. Laajassa verkostohankkeessa yksi yhteinen kotipesä on tärkeä; kun sinne osaa mennä, löytää helposti kaikkialle muuallekin. Miksi siis rinnalle myös blogi?

Useita syitä tämän blogin perustamiseen

Yksi syistä on henkilökohtainen. Blogi on yksi sosiaalisen median sovelluksista, jonka yritän ottaa haltuun hyvin. Teen opetusharjoitteluani media-assistenttiopiskelijoiden kanssa. Opettelemme paitsi tämän ilmaisen WordPressin käyttöä myös aivan uudenlaista tekemisen tapaa: omien projektitöiden julkaisua ja työskentelyprosessin näkyväksi tekemistä netissä. Opintojakson sisältönä on sosiaalinen media (some). Meidän kotipesämme on blogi SoMediAs.

Tärkein syy blogin perustamiseen on itse hanke. Työskentelen verkko-opetuksen suunnittelijana Salpauksessa ja TopLaaja-hankkeessa tvt/some-tiimin leaderina Tonin kanssa. Koen, että yksi tehtävistäni on jakaa oppimaani ja esitellä somen mahdollisuuksia.  Blogin peruskäyttö on aika yksinkertaista. Jokaisen artikkelin alla on kommentointi-painike. Artikkelin kirjoittamiseen tarvitset tunnukset, jotka saa ylläpitäjältä. Sen jälkeen kirjautuminen, Uusi artikkeli, otsikko ja tekstiä, Julkaisu. Toisaalta asiasta itseni tapaa innostuvalle blogipalvelu on täynnä ominaisuuksia, joita voi ottaa käyttöön vähitellen yksi kerrallaan.

Tämän blogin luominen tuli ajankohtaiseksi juuri nyt siksi, että kokoonnumme ensi viikolla TopLaajan tiimiverkostotapaamiseen. Blogi tuntuukin  sopivan hyvin juuri tapahtumien tallentamiseen. Blogiin voi – ehkä wikiä paremmin – tallentaa ei-niin-virallista aineistoa kuten kuvia, videoita, luonnoksia, mielipiteitä tai vaikkapa ryhmätöitä. Wiki ja blogi toimivat siis ennen kaikkea toisiaan täydentäen; linkityksiä ja rss-tilauksia voidaan tehdä puolin ja toisin. Edellä mainittu SoMediAs-blogi perustettiin alun perin OEM 2010 -seminaaria varten ks. lokakuun 2010 artikkelit.

Hauska nähdä miten innostumme tätä blogia hyödyntämään Tyrnävän työleirillä. Ketä saamme kirjoittajiksi? Ehdimmekö tallentamaan tapahtumista videoita ja kuvia? Blogi on ennen kaikkea mahdollisuus.

-Hanna-

Mainokset