Murikassa saimme eväitä sosiaalisen median käyttämiseen. Itselläni on ollut toimiva Facebook-yhteys opiskelijoihin jo toista vuotta (idean sain Toplaajan seminaarissa). En siis ole opiskelijoiden kaveri vaan olen perustanut erillisen suljetun ryhmän, jossa voimme kommentoida, kysellä ja tiedottaa. Nyt olen perustamassa erillistä ryhmää laajennetussa työssäoppimisessa oleville (maratan opeillakin on omansa).  Monesti on puhelimesta saldo lopussa, joten opiskelijan on helpompi ottaa kontaktia vähäisemmissäkin asioissa facen kautta. Facebook- ryhmä ei korvaa Fronteria, puhelinta, käyntejä, mutta on oiva lisä yhteydenpitoon. Laajennetussa työssäoppimisessa ajattelin pytää työpaikkaohjaajiakin siihen ryhmään kokeilumielessä.

Toinen kiinnostava kokeilu on blogi. Tässä tätä nyt harjoittelen, mutta yritän saada pari koekaniinia tekemään työssäoppimisen päiväkirjaa blogimuodossa. Ei kai siihen liene mitään byrokraattista estettä meidänkään oppilaitoksessa. Blogin etuna on se, että siinä voi valita miten julkinen se on, kenelle näkyy. Päiväkirja voisi siis olla minun ja opiskelijan välinen. Englannin opettajalle voisi ehdottaa englannin kielellä kirjoitettavaa päiväkirjaa, jos saisimme sillä vähän armoa atto-tunneilla istumiseen 😉

Joku voisi kertoa lisää AC-palaverista, joka oli aivan uusi käsite. Some-tiimin aikoja ei vielä sovittu, mutta eipä meillä taida laiteyhteydetkään olla toimivia täällä Vantaalla..

Kiitos kaikille päivien annista Murikassa! Itse ainakin sain tarvittavan ”herätyksen” käytännön työhön 🙂

 

Piia T