Tervehdys TopLaaja-hankkeen väki!

Some/tvt-tiimi työskenteli torstaina 25.8.2011 tutustuen sosiaalisen median kurkistusviestintään Murikka-opistolla. Sometiimi muodosti aluksi jonon, johon järjestäydyttiin sen mukaan kuinka paljon tiesi/osasi etukäteen sosiaalisesta mediasta. Sen jälkeen otettiin jonossa luku yhdestä kuuteen ja numeroiden mukaan väki muodosti kahden ja kolmen hengen työskentelyryhmiä. Näin jokaisessa ryhmässä oli sekä sosiaalisen median untuvikkoja että pidemmälle ehtineitä.

Sometiimille oli järjestetty yhteiseen tilaan neljä työskentelypistettä: TopLaajan blogi (https://toplaaja.wordpress.com/), TopLaajan uusi wiki (http://toplaaja.purot.net/), Opefoorumi.fi (http://opefoorumi.fi/) ja someklinikka.

TopLaajan blogi -työskentelypisteessä oli Toijalan Hanna auttamassa luomaan tunnuksia tähän blogiin. TopLaajan uusi wiki -työskentelypisteessä oli Vesterisen Toni auttamassa luomaan tunnuksia Purot.net wikiin. Opefoorumi.fi sivustoa esittelivät Brauerin Sanna ja Taivassalo-Salkosuon Minna. Someklinikalla kerroin livestreamauksesta Bambuserilla, paikkatietopalveluista ja Twitteristä. Tarjolla oli myös laatikollinen kirjoja sosiaalisesta mediasta, jotka löytyvät myös kirjaluettelona sosiaalinenmedia.org wikistä.

Aluksi kävimme keskustelua yleisesti sosiaalisesta mediasta sekä erilaisista käyttöesimerkeistä. Sen jälkeen työskentelyryhmät kiersivät eri työskentelypisteillä sekä kommentoivat postereita sosiaalisen median näkökulmasta.

TopLaajan hankewikiin some/tvt-tiimin sivulle oli kerätty valmiiksi esimerkkejä sosiaalisen median eri välineistä, ohjeistuksista ja esimerkkisivuista.

Työskentely jatkui perjantaina 26.8.2011 aamupäivällä Brauerin Sannan Nappiparisto-esityksen jälkeen. Kävimme yhdessä läpi mm. TopLaajan blogia, TopLaajan uutta Purot.net wikiä, TopLaajan Facebook-sivua, Twitteriä, SlideShareaLinkedIniä ja Deliciousia. Some/tvt-tiimin luona kävi vakoilijoita muista tiimeistä ja ne kyläilyt olivat varsin antoisia. Twitterin läpikäynnin kohdalla lupasin laittaa teille näkyviin oman Twitter-oppimispolkuni ja se löytyy tästä blogikirjoituksesta. SlideShare-palvelusta löydätte avoimesti esillä kaikkien aiempien esitysteni materiaalit. Näytin myös yritykseni, Kinda Oy:n nettisivuja. Kerroin myös Sometu-verkoston tapahtumatarjonnasta.

Jos joku vielä miettii, että mitä on sosiaalinen media, voi siihen saada vastauksen tästä videosta:

Työskentelyn loppusuoralla Törnwallin Pia ja Koskisen Tarja loivat yhteisen TopLaaja-hankkeen somekanavat-yhteenvedon, jonka he esittivät tiimileirin loppuyhteenvedon aikana kaikille tiimileirin osallistujille. Tässä kuvat yhteenvedosta:

TopLaajan sosiaalisen median kanavat käytössä: blogi tunnelmiin, wikit tiedoille ja Facebook keskusteluihin, kuvat ©Pauliina Mäkelä


Tarja Koskinen, Pia Törnwall, Hanna Toijala ja Toni Vesterinen koostavat yhdessä loppuesitystä, kuva ©Pauliina Mäkelä


Tarja Koskinen, kuva ©Pauliina Mäkelä


Pia Törnwall, kuva ©Pauliina Mäkelä


Sanna Brauer, kuva ©Pauliina Mäkelä

Kahden päivän työskentely tiimileirillä oli innostavaa, intensiivistä ja antoi paljon. Itsekin opin uutta, sillä torstai-iltana ennen saunaa kokeilin Brauerin Sannan kanssa Murikka-opiston yksityisellä uudella radalla frisbeegolfia. Liikuntasuoritus meni talteen SportsTracker-mobiilisovelluksella. Hieno laji, kannattaa kokeilla!


Frisbeegolf, kuva ©Pauliina Mäkelä

Toivotan kaikille innostavaa syksyä ja tsemppiä kunkin omalle oppimispolulle sosiaalisen median maailmaan!

– Pauliina Mäkelä, Kinda Oy

Mainokset